Filosofia lacrimilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Filosofia lacrimilor

Am găsit în acest sat, unde niciodată n-a fost biserică, femei care plâng pentru că şi-au certat copiii. Am văzut că acolo unde sunt slujbe pompoase şi învăţătură multă, Dumnezeu a luat plânsul şi vederea păcatelor, iar acolo unde nu sunt nici biserici, nici învăţătură, Dumnezeu a lăsat plânsul şi smerenia ca şi ei să se mântuiască. Astăzi, călugării şi preoţii nu plâng, dar babele plâng. Şi asta pentru că ele nu ştiu că plânsul este dar al Duhului Sfânt şi nu se înalţă admirându-şi propriile lacrimi şi făcând filosofie pe marginea lor. Blestemată fie ziua în care am aflat că lacrimile sunt dar de la Dumnezeu şi nu putoarea care ieşea din mine prin ochii mei.

(Ieromonah Savatie Baştovoi, Dragostea care ne sminteşte, Editura Marineasa, Timişoara, 2003, p. 136)

Categoria: Articole

Cautare:

Filosofia lacrimilor

Vizualizari: 306

Id: 6643

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.