Foamea duhovniceasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Foamea duhovniceasca

Spune-mi, iubite, dacă ţi-ai vedea copilul topindu-se de foame, ai îndura să-l priveşti neputincios? N-ai răbda tu orice doar ca să-i pui capăt suferinţei? Sigur, nu l-ai lăsa să moară de foame. Dar, acum piere copilul tău din cauză că nu l-ai hrănit cu învăţătura dumnezeiască. Nu-i aşa că nici nu bagi de seamă? Şi mai vrei să te numeşti tată? De ce spun asta? Pentru că foamea aceasta de învăţătura dumnezeiască e mult mai îngrozitoare decât cealaltă pentru că duce şi la o moarte mai cumplită. Trebuie, de aceea, să stăm şi să gândim mai bine. „Creşteţi-i întru învăţătura şi certarea Domnului” (Efeseni 6,4) - spune apostolul Pavel. Aceasta este cea mai bună grijă a părinţilor, aceasta este moştenirea autentică pe care o pot lăsa copiilor lor. Eu aşa înţeleg înrudirea naturală, a arăta o preocupare mai mare celor duhovniceşti.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Părinții și educarea copiilor, Ed. Agapis, 2010, p. 40)

Categoria: Articole

Cautare:

Foamea duhovniceasca

Vizualizari: 447

Id: 23252

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.