Foarte scurta este viata aceasta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Foarte scurta este viata aceasta

Trece viaţa ta omule, ca un abur al pământului şi ca un nor, care cum se arată în aer, îndată îl risipeşte vântul. Aşa într-un minut se preface în pământ şi cenuşă, acela care se arăta mai nobil şi mai frumos decât alţii.

Ce este viaţa aceasta decât o clipeală care trece ca vântul şi ca o rază a soarelui? Numără zilele vieţii tale şi spune-mi ce s-au făcut? Au trecut ca umbra soarelui şi ca un paianjen. Foarte scurtă este viaţa noastră şi aşa de iute trece, încât nici un ceas nu se socoteşte, precum a zis Dumnezeu lui Adam, că: „în care zi veţi mânca din pomul oprit, cu moarte veţi muri!“ însă au trăit ani mulţi după greşala aceasta că Dumnezeu a arătat că toată viaţa noastră este ca o oră, precum mai departe vei auzi mai lămurit. David zice: „Eu am zis întru uimirea mea: tot omul este mincinos “ şi nu a zis - după cei 70 de tâlcuitori - că toţi oamenii sunt mincinoşi, ci numai că fiecare om este minciună. Viaţa noastră este mincinoasă fiindcă se vede lungă, dar este scurtă.

(Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, p. 235)

Categoria: Articole

Cautare:

Foarte scurta este viata aceasta

Vizualizari: 449

Id: 15850

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.