Focul dumnezeiesc al darului lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Focul dumnezeiesc al darului lui Dumnezeu

Pe acest foc dumnezeiesc (dragostea lui Dumnezeu) l-au primit toţi preacuvioşii şi de Dumnezeu purtătorii părinţii noştri, fugind din lume şi de toate cele din lume. Şi unii dintre ei au fost în viaţa de obşte şi în desăvârşita ascultare şi cu tăierea voinţei lor până la ultima suflare aflându-se, au luat cununa muceniciei din dreapta Domnului. Alţii s-au nevoit în pustietăţi şi în munţi, în peşteri şi în prăpăstiile pământului, mergând pe căi strâmte şi înguste, pururea moartea lui Iisus Domnul în trupul lor purtând, ca Hristos s-a răstignit, în foame şi în sete, şi în tot felul de nenorociri vieţuind, în rugăciune neîncetată şi lacrimi, şi în cea mai de urmă sărăcie a lui Hristos, şi a Sfinţilor Apostoli, viaţa lor petrecând şi poruncile evanghelice ca lumina ochilor curate şi neprihănite păzindu-le, s-au învrednicit de împărăţia cerurilor. Şi ce să zic mai mult? Acest foc dumnezeiesc al darului lui Dumnezeu l-au primit cu toată sârguinţa toţi sfinţii, păzind mântuitoarele de suflet porunci evanghelice, fără de lucrarea cărora numai cu una credinţa pravoslavnică a se mântui nu este cu putinţă, adevăraţi robi ai lui Hristos de tot rangul şi de toată starea, şi în orice loc al domniei Lui, dobândind mântuire.

(Sfântul Paisie de la NeamțCuvinte și scrisori duhovnicești, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 85)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Focul dumnezeiesc al darului lui Dumnezeu

Vizualizari: 444

Id: 17832

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.