Frica de Dumnezeu - cel mai bun aparator

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Frica de Dumnezeu - cel mai bun aparator

Adeseori v-am amintit de o lucrare temeinică şi atotcuprinzătoare care opreşte păcatul să pătrundă în mintea noastră şi să ne robească. Această sfântă lucrare, care, după toţi Sfinţii Părinţi, se numeşte „trezvia atenţiei” sau „paza minţii”, se naşte în noi din frica de Dumnezeu. Iar frica de Dumnezeu se naşte în noi din credinţa în Dumnezeu, după cum zice dumnezeiescul Părinte Maxim Mărturisitorul: „Cel ce crede, se teme. Iar cel ce se teme, se trezeşte” (Filocalia, voi. 2, p. 37).

Cu adevărat, fraţii mei, fericit şi de trei ori fericit este omul care are frică de Dumnezeu. După mărturia Sfintei Scripturi, având frică de Dumnezeu, se abate tot omul de la rău (Proverbe 8, 13), Dumnezeiescul prooroc David, prin Duhul Sfînt, a numit frica de Dumnezeu începerea înţelepciunii şi înţelegere bună, zicând: începutul înţelepciunii este frica Domnului. Şi înţelegere bună este tuturor celor ce o fac pe dânsa (Psalm 110, 10; Proverbe 9, 10). Înţeleptul Solomon a arătat că ea este nu numai început al înţelepciunii, ci şi şcoală a ei, zicînd: Frica de Dumnezeu este şcoală a înţelepciunii (Proverbe 2, 1-5).

(Arhimandrit Ilie Cleopa, Urcuș spre Înviere, Editura Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Iași, 1992, pp. 242-243)

Categoria: Articole

Cautare:

Frica de Dumnezeu - cel mai bun aparator

Vizualizari: 515

Id: 15693

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.