Fuga de slava lumii acesteia

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Fuga de slava lumii acesteia

Zis-a Avva Cronie, că i-a povestit lui Avva Iosif cel de la Pilusie, acestea: șezând eu în Sinai, era acolo un frate bun și nevoitor, și la trup cu chip frumos. Și venea la biserică la slujbă, purtând o haină plină de cârpituri și un maforion mic și vechi. Și văzându-l odată așa venind la slujbă, i-am zis: frate, nu vezi, pe frați cum sunt ca îngerii la slujbă, în biserică? Cum tu totdeauna așa vii aici, purtând vechituri? Iar el a zis: iartă-mă, avvo, că nu am altele! Deci l-am luat în chilia mea și i-am dat un leviton și orice alt îi mai trebuia și se purta de acum ca și ceilalți frați și era cu puțință a-l vedea ca pe un înger. Și au avut odată nevoie părinții să trimită zece frați la împăratul pentru oarecare trebuință. Și l-au hotărât și pe dânsul împreună cu cei ce erau să meargă. Iar după ce a auzit, a făcut metanie la părinți, zicând: pentru Domnul, iertați-mă, că sunt rob al unuia mare din cei de acolo și de mă va cunoaște, ia călugăria de pe mine, și mă duce iarăși ca să-i robesc lui.

Deci, după ce au plecat părinții și l-au lăsat, am aflat pe urmă de la unul care îl știa bine, că în vremea când era în lume, era eparh al pretoriilor și ca să nu fie cunoscut și să aibă supărare de la oameni, a pricinuit aceasta. Atâta silință aveau părinții ca să fugă de slavă și de odihna lumii acesteia.

(Patericul, ediția a IV-a rev., Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, pp. 131-132)

Categoria: Articole

Cautare:

Fuga de slava lumii acesteia

Vizualizari: 208

Id: 10166

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.