Gandul nu vine si pleaca pur si simplu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Gandul nu vine si pleaca pur si simplu

Să-ţi păzeşti sufletul de gânduri este un lucru greu, a cărui importanţă nici măcar nu o înţeleg oamenii din lume. Nu rareori spun: pentru ce să-mi păzesc sufletul de gânduri? Gândul vine şi pleacă, pentru ce să mă lupt cu el? Foarte mult greşesc ei.

Gândul nu vine şi pleacă pur şi simplu. Un gând poate vătăma sufletul omului, alt gând îl determină pe om să se răsucească cu totul pe calea vieţii şi să pornească în cu totul altă direcţie faţă de cea în care a mers mai înainte. Sfinţii Părinţi spun că există gânduri de la Dumnezeu, gânduri de la noi înşine, adică de la firea noastră, şi gânduri de la diavoli. Pentru a distinge de unde vin gândurile, pentru a vedea dacă sunt insuflate de Dumnezeu sau de puterea vrăjmaşă sau vin de la firea noastră, este nevoie de multă înţelepciune.

(Starețul Varsanufie de la Optina, Ne vorbesc stareții de la Optina, Editura Egumenița, p. 146)  

Categoria: Articole

Cautare:

Gandul nu vine si pleaca pur si simplu

Vizualizari: 432

Id: 24310

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.