Graul - chip al lui Hristos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Graul - chip al lui Hristos

Grâul  este unul dintre simbolurile vegetale ale lui Iisus Hristos, iar imaginea de „chip” este atribuită strămoșilor noștri, care obișnuiau să creadă că pe bobul de grâu apare înfățișat chipul Mântuitorului. Așadar, moartea și viața spirituală se găsesc cuprinse în simplitatea bobului de grâu.

Grâul constituia, încă din cele mai vechi timpuri, principala sursă de hrană a omului. În credința populară, a fost considerat unul dintre elementele sacre, fiind prezent în cele mai importante momente din viața omului: la naștere, prin punerea grâului în prima baie a copilului, după botez, la nuntă, când se aruncă grâu asupra mirilor, la ieșirea din biserică - semn al fertilității și la înmormântare, sub formă de colivă.

Simbol al vieții, al morții, dar și al învierii, grâul poate fi privit ca și un simbol al creștinului care, asemenea sămânței celei bune, rodește aducând roadă însutită.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Graul - chip al lui Hristos

Vizualizari: 374

Id: 25458

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.