Greu se dezradacineaza lumea dinlauntrul nostru daca nu ne dezradacinam mai intai noi din lume

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Greu se dezradacineaza lumea dinlauntrul nostru daca nu ne dezradacinam mai intai noi din lume

Cel ce urmăreşte vrednicii, se va lupta singur toată viaţa sa. Cel ce este împins de oameni, va avea ajutorul lor omenesc. Iar cel ce este ales de Dumnezeu, Îl va avea pe El sprijinitor.

Dacă din întâmplare cineva dintre voi, stareţii, vede puţin cruciş duhovniceşte, să nu ceară ascultare oarbă de la călugări, ca să nu cădeţi toţi în prăpastie, după cuvântul Domnului: „Orb pe orb de va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă” (Mt. 15, 14).

Dacă vreţi să vă împletiţi uşor în obşte, nu veniţi în grabă la mănăstire înainte de a vă despleti ghemele voastre lumeşti.

Dacă nu te poţi despărţi de lume, nevoieşte-te cel puţin să dezrădăcinezi cugetul lumesc dinlăuntrul tău. Greu se dezrădăcinează lumea dinlăuntrul nostru dacă nu ne dezrădăcinăm mai întâi noi din lume, dacă nu fugim de prilejurile ei de păcătuire.

Greu este ca să dobândească cineva dragostea dumnezeiască, dacă nu părăseşte dragostea pentru mica lui familie, ca astfel să intre în familia noastră cea mare, a lui Adam, a lui Dumnezeu.

 

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Părinţi Aghioriţi, Flori din Grădina Maicii Domnului, Editura Evanghelismos, 2004, pp. 174-175)

Categoria: Articole

Cautare:

Greu se dezradacineaza lumea dinlauntrul nostru daca nu ne dezradacinam mai intai noi din lume

Vizualizari: 370

Id: 16580

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.