Grija pentru mantuirea sufletelor noastre

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Grija pentru mantuirea sufletelor noastre

Să luăm aminte să nu ne alipim sufletul de lucrurile pământești, pentru că grija cea mai mare pentru cele trupești este înșelătoare. Grija noastră pentru mântuirea sufletelor noastre trebuie să fie neîntreruptă, ca și rugăciunea și mulțumirea noastră. Nu numai să ne rugăm, ci să și mulțumim neîncetat lui Dumnezeu, fie că avem necazuri, fie că avem bucurii, mulțumirea să nu lipsească din sufletul nostru.

Să nu stăm și să ne preocupăm de vorbe deșarte. Să nu purtăm discuții nelalocul lor și vătămătoare. Să ne izbăvim limba noastră de a-i judeca pe oameni, pe fratele nostru, pe aproapele nostru. Să nu facem aceasta! Să ne judecăm pe noi înșine, să ne osândim pe noi înșine. Dacă ne vom osândi pe noi înșine, ne vom izbăvi de osândirea lui Dumnezeu. Dacă-i osândim pe ceilalți, vom fi osândiți și, dacă-i judecăm, vom fi judecați. Și cu ce măsură măsurăm, cu aceeași măsură ne va măsura Dumnezeu. Orice moment care trece, nu se mai întoarce.

(Avva Efrem Filotheitul, Sfaturi duhovnicești, Editura Egumenița, Galați, 2011, pp. 124-125) 

Categoria: Articole

Cautare:

Grija pentru mantuirea sufletelor noastre

Vizualizari: 275

Id: 13239

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.