Hristos a venit si pentru cei vii si pentru cei morti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Hristos a venit si pentru cei vii si pentru cei morti

Când prietenul din apropiere face o vizită, el aduce daruri numai pentru cei prezenţi în casă. Când însă prietenul de la mare depărtare face o vizită, el aduce daruri pentru cei prezenţi şi pentru cei absenţi.

Toţi învăţătorii omenirii - prietenii din vecinătate - au adus darurile lor numai pentru cei prezenţi. Hristos este singurul prieten al omenirii, prietenul din depărtare, care a dus darurile Sale şi pentru cei prezenţi, dar şi pentru cei absenţi. Jertfa Lui este atât pentru cei vii, cât şi pentru cei morţi. Jertfa Lui mântuitoare a fost adusă şi pentru cei vii, şi pentru cei morţi. Iar învăţătura Lui este o descoperire nu numai pentru cei vii, ci şi pentru cei morţi. De aceea şi stăpânirea Lui este o stăpânire şi asupra celor vii, şi asupra celor morţi.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Învățături despre bine și rău, traducere de Pr. Teofil Petrescu, Editura Sophia, București, 2006, p. 174)

Categoria: Articole

Cautare:

Hristos a venit si pentru cei vii si pentru cei morti

Vizualizari: 495

Id: 20409

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.