Hula impotriva oamenilor duhovnicesti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Hula impotriva oamenilor duhovnicesti

Cel ce cu dispreţ grăieşte împotriva celui smerit, şi nu-l socoteşte pe acesta viu, este la fel cu omul care-şi deschide gura sa împotriva lui Dumnezeu. Şi cinstea lui rămâne cu atât mai mare, cu cât este mai preţuită în ochii lui de întreaga fire. Poate smeritul să se apropie de fiarele cele sălbatice; şi când ochii lor li s-ar întoarce spre dânsul, sălbăticiunea lor s-ar îmblânzi, şi s-ar apropia de el, ca de stăpânul lor şi ar da din cap şi din coadă, lingându-i mâinile şi picioarele. Căci fiarele simt în el acelaşi miros, pe care l-au simţit la Adam înainte de călcarea poruncii, când au venit ele să le pună el nume, în Rai, miros care s-a luat de la noi. Dar iarăşi a fost înnoit şi a fost iarăşi dat nouă, prin venirea lui Iisus. Şi acesta este mirosul cel cu bună mireasmă al neamului omenesc.

(Sfântul Isaac SirulCuvinte despre nevoință, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 99)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Hula impotriva oamenilor duhovnicesti

Vizualizari: 359

Id: 6180

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.