Iarna avem rabdare in nadejdea venirii primaverii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iarna avem rabdare in nadejdea venirii primaverii

În anotimpul ăsta nu există “plante de leac” în Grădina Maicii Domnului… Trebuie să vină primăvara. Dar pentru ca să vină primăvara, trebuie să ai puţină răbdare să treacă iarna. Prin urmare, pentru tine acum cea mai potrivită şi mai folositoare “plantă” este răbdarea.

- Gheronda, simt că mă aflu în inima iernii celei duhovniceşti.

- Dacă vrei să se schimbe vremea şi să se facă cald, ca să rodeşti şi să produci roade de virtute, trebuie să te bucuri şi de îngheţ şi de vreme însorită, căci toate ajută spre bine. Iarna duhovnicească o trecem cu răbdare, iar răbdarea ne-o dă nădejdea venirii primăverii celei duhovniceşti. Mai târziu, vara, recunoaştem binele pe care l-a adus iarna, care a umplut bazinele cu apă şi a omorât microbii cu îngheţul ei.

Bunul Dumnezeu le-a rânduit pe toate cu înţelepciune pentru mântuirea noastră şi ne ajută ca un Părinte bun. De la noi se cere doar puţină răbdare.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Patimi şi virtuţi, Ed. Evanghelismos, 2007, pp. 296-297)

Categoria: Articole

Cautare:

Iarna avem rabdare in nadejdea venirii primaverii

Vizualizari: 332

Id: 20419

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.