Iata biserica - iata manastirea!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Iata biserica - iata manastirea!

Şi ce este viaţa!...

- Da, mântuirea nu este legată de loc. În orice loc este posibilă şi în orice loc se înfăptuieşte în realitate. În mănăstire, desigur, se înfăptuieşte mai bine. Însă şi acolo există neajunsuri. Pentru cei ce se mântuiesc, calea este strâmtă şi dureroasă pretutindeni. Şi nimeni încă nu a găsit mijlocul prin care să o presare cu flori.

- Este bine să te retragi între ziduri şi să fugi de distracţii, dar să te retragi în tine este şi mai bine. Primul lucru fară ultimul este nimic, dar ultimul şi fără primul este foarte important.

Căci poţi sta dincolo de zid, iar cu mintea să nu ştii unde te afli. Prin urmare, însingurarea prin ea însăşi este un lucru neînsemnat!

- Toată lucrarea constă în a fi cu Domnul. Fiţi aşa! Iar El este pretutindeni, oriunde vă aflaţi. Îndată ce sufletul strigă şi se îndreaptă către El - El vine către suflet, sau în suflet. Şi iată biserica - iată mănăstirea!

(Sfântul Teofan ZăvorâtulSfaturi înțelepte, Editura Egumenița, Galați, p. 54)

Categoria: Articole

Cautare:

Iata biserica - iata manastirea!

Vizualizari: 558

Id: 5354

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.