Icoana Maicii Domnului „Thalassomahousa” din Zakynthos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Icoana Maicii Domnului „Thalassomahousa” din Zakynthos

Această icoană s-a aflat mai întâi în Constantinopol. În perioada iconoclastă, pentru a salva icoanele, credincioșii le aruncau în mare. În chip minunat, icoana Maicii Domnului a ajuns pe mica insulă Strofade, la sud de Zakynthos, în Marea Ionică. Starețul și călugării de la Mănăstirea Stofadelor au luat icoana şi au aşezat-o în katholikonul mănăstirii.

Icoana a primit numele de Thalassomachousa („luptătoarea cu marea”) mai întâi pentru că icoana a luptat cu valurile pentru a ajunge întreagă la mănăstire. Icoana se mai numeşte aşa şi pentru că, ori de câte ori era agitată marea și navigaţia era imposibilă, călugării luau puţin ulei din candela icoanei și turnau în marea agitată. De îndată, valurile se linişteau.

În anul 1716, din cauza numeroaselor incursiuni ale piraţilor, monahii din Mănăstirea Strofadelor au mutat în Zakynthos moaştele Sfântului Dionisie, dimpreună cu icoana Maicii Domnului „Thalassomahousa” şi icoana Maicii Domnului „Pantonhará”.

Astăzi, icoanei Maicii Domnului „Thalassomahousa” este aşezată spre închinare în Mănăstirea Strofadelor şi a Sfântului Dionisie din Zakynthos.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Icoana Maicii Domnului „Thalassomahousa” din Zakynthos

Vizualizari: 547

Id: 25162

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.