Icoana Sfantului Spiridon (Alexandria)

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Icoana Sfantului Spiridon (Alexandria)

Icoana este de tip aghiografic, înfățișându-l în icoana centrală pe Sfântul Ierarh Spiridon, conform Erminiei picturii bizantine a lui Dionisie din Furna. În icoana centrală, sfântul este zugrăvit șezând pe tronul episcopal, binecuvântând cu mâna dreaptă. Cu mâna stângă, sfântul sprijină pe picior Sfânta Evanghelie.

Sfântul Spiridon este înveșmântat în stihar, peste care are epitrahilul și epigonatul. Peste acestea are felonul, nu sacosul, peste care poartă omoforul.

În cele șase scene marginale reprezentate în icoană sunt zugrăvite minuni săvârșite de Sfântul Spiridon în ținuturile Alexandriei, printre care: Sfântul înviind un copil mort și, apoi, pe mama acestuia, dar și Sfântul sfărâmând idolul din Alexandria, doar prin prezența sa fizică.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Icoana Sfantului Spiridon (Alexandria)

Vizualizari: 402

Id: 24752

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.