Iertarea pacatelor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iertarea pacatelor

Sfântul Siluan Athonitul povesteşte o întâmplare despre un schimonah din Sfântul Munte care, pe patul de moarte, s-a spovedit stareţului, şi aştepta să moa­ră. Dar tot nu-şi găsea el liniştea, pentru că a zis că „Trebuie să vină Părintele Macarie să-l spovedească pe el...", că atunci o să aibă el dezlegare de sfârşit, că simte el că nu i s-au iertat lui cu totul păcatele şi „să vină Părintele Macarie să mă spovedească pe mine!"

Şi părinţii s-au dus şi l-au chemat pe Părintele Macarie şi l-a mai spovedit o dată, dac-aşa a vrut el. S-a liniştit şi-a murit cu pace. Şi zice Sfântul Siluan: „Oare de prima dată nu i se iertaseră păcatele, de la spovedania stareţului?" Zice: „Da, i se iertaseră, dar pentru că el nu credea că i s-au iertat, ră­mâneau asupra lui." Dacă a vrut el să-l mai spovedească o dată Părintele Maca­rie, iaca l-a mai spovedit, şi dacă el a cre­zut, a primit uşurare. Şi spune Sfântul Siluan: „Este foarte important să credem în Tainele Bisericii, să avem această putere a credinţei, că primim, într-adevăr, iertarea, binecuvântarea, mila şi dragostea lui Dumnezeu".

(Savatie Baștovoi, A iubi înseamnă a ierta, Editura Cathisma, 2006, p. 30)

Categoria: Articole

Cautare:

Iertarea pacatelor

Vizualizari: 253

Id: 24165

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.