Il avem pe Hristos cand suntem in comuniune

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Il avem pe Hristos cand suntem in comuniune

A fi în comuniune înseamnă a-L avea pe Iisus Hristos, a fi cu Hristos, a fi cu aproapele şi a te reînnoi în tine însuţi prin Iisus Hristos cu semenii tăi. De aceea, faptul că suntem miruiţi din acelaşi Sfânt Mir preparat şi sfinţit în Joia Patimilor de membrii Sfântului Sinod, pentru noi, românii ortodocşi, înseamnă mult. Iar cel de-al doilea aspect al comuniunii este prezenţa noastră în biserică împărtăşindu-ne din acelaşi Potir.

De aceea, faptul că nu ne împărtăşim pentru că suntem opriţi de la împărtăşanie, pentru că încă nu ne considerăm vrednici, face să nu ne mai situăm singular, indiferenţi. Face să ne situăm în poziţia omului vinovat că nu ne-am împărtăşit cu toţi ceilalţi. Iar din partea celorlalţi primim o admiraţie că am înţeles starea. Şi atunci pornim la ideea că există şi un al treilea fel de a ne împărtăşi, de a fi în comuniune, adică a admira pe ceilalţi, a ne ruga pentru ei, a citi din sfintele cărţi, a ne ruga cu ei în sfânta biserică şi, deci, a fi în comuniune.

(Părintele Nicolae Tănase, Să nu-L răstignim iarăşi pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 244)

Categoria: Articole

Cautare:

Il avem pe Hristos cand suntem in comuniune

Vizualizari: 327

Id: 4779

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.