Imi place sa citesc scrierile Sfintilor Parinti...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Imi place sa citesc scrierile Sfintilor Parinti...

...Îmi place să citesc scrierile Sfinților Părinți, pentru că ei au vorbit „cu puține cuvinte, însă cu multă înțelepciune”.

Un bătrân a spus: dacă sufletul nu are decât cuvinte fără fapte, se aseamănă unui copac care are flori, dar nu are fructe!”.

Înțelept bătrân care în puține cuvinte a explicat atât de bine viața duhovnicească! Căci florile nu înșeală decât ochii: dacă te îndepărtezi, le uiți, în timp ce fructele copacului satură omul și-i dă forțe pentru a se păstra în viață. Astfel, cuvintele celor ce mărturisesc prin faptele lor acționează asupra inimii ca un balsam pe o rană; în schimb cuvintele celor ce mărturisesc pentru că au învățat nu vin decât din inteligența lor. Deși apa și oțetul au aceeași culoare, limba simte diferența!

6 februarie 1955

(Cuviosul Ioan de la Valaam, Fericirile, Editura Anastasia, 1997, p. 196)

 

Categoria: Articole

Cautare:

Imi place sa citesc scrierile Sfintilor Parinti...

Vizualizari: 404

Id: 20886

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.