Importanta Sfintei Euharistii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Importanta Sfintei Euharistii

În privința Sfintei Euharistii, ea este centrul vieții sacramentale și spirituale a Bisericii; prin ea se diferențiază ascetismul Bisericii Ortodoxe de orice alt fel de „ascetism”. Consider că Sfânta Euharistie este absolut necesară pentru viața duhovnicească a omului și pentru mântuirea lui. Trebuie să fim însă pregătiți să ne împărtășim cu vrednicie cu Trupul și Sângele Domnului. Rugăciunile liturgice ne spun că Sfânta Euharistie este o lumină pentru cei care sunt pregătiți să o primească, și foc mistuitor pentru cei care nu sunt pregătiți să o primească. (...)

Prin urmare, Sfânta Euharistie ne ajută să ne tămăduim doar dacă urmăm metodologia terapeutică a ascetismului ortodox.

(Mitropolit Hierotheos Vlachos, Psihoterapia ortodoxă: știința sfinților părinți, traducere de Irina Luminița Niculescu, Editura Învierea, Arhiepiscopia Timișoarei, 1998, pp. 25-26)

Categoria: Articole

Cautare:

Importanta Sfintei Euharistii

Vizualizari: 401

Id: 19486

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.