In ce consta lepadarea de lume?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In ce consta lepadarea de lume?

- În ce constă lepădarea de lume?

- Tocmai în aceasta constă: să dorești foarte mult să iei crucea și să o porți cum a purtat-o Mântuitorul pentru mântuirea lumii, într-o formă de nebunie pentru Hristos. Te duci acolo unde te poți pierde ca să te poți găsi, în sensul prefacerilor totale prin tăierea voii; care e o mare bătălie, o luptă cu Dumnezeu, Care a creat voința liberă; și noi trebuie să fim împotriva acestei creații. A creat voința liberă, ca să ne tăiem voința liberă. Și atunci, în lupta cu Dumnezeu, Dumnezeu cere să fie biruit, și-L birui, lucru pe care nu poți să-l faci în lume. În lume trebuie să-ți asculți, să-ți susții voia ta, să mergi după ordinea lucrurilor, să păstrezi o armonie - în sat, în oraș -, dar la mânăstire te desființezi, ca personalitate omenească, și te înființezi în personalitate îngerească. Și atunci, înseamnă că tu, pierzându-te, te poți găsi. Este cel mai mare lucru posibil, când omul, creația lui Dumnezeu, poate fi în stare a pleca din lume în monahism, indiferent unde, în obște sau în pădure! Aș recomanda obștea, pentru că în pădure trebuie să ai o iscusință extraordinară, de tipul aceleia a Sfântului Ioan Scărarul și a tuturor Sfinților care au trăit în pustie.

(Ne vorbește Părintele Arsenie, ed. a 2-a, vol. 3, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, pp. 24-25)

Categoria: Articole

Cautare:

In ce consta lepadarea de lume?

Vizualizari: 506

Id: 9314

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.