In ce trebuie sa creada un tanar astazi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In ce trebuie sa creada un tanar astazi

Eu cred că un tânăr trebuie să creadă în curaj înainte de toate, un tânăr trebuie să creadă în biruință, în biruința vieții, în biruința asupra morții. Un tânăr prin asta rămâne tânăr, dacă nu își pierde acest curaj, setea de a înfrunta, de a înfrunta viața, de a înfrunta moartea, de a-L înfrunta pe Dumnezeu, la urma urmei, de a înfrunta și de a învinge! Dar, cum să-L înfruntăm noi pe Dumnezeu?! Cum să-L învingem?! Așa, ca Iacob, care s-a bătut cu îngerul! Și, știți de ce îndemn la înfruntarea lui Dumnezeu și cred că este posibilă înfrângerea Lui de către un tânăr? Este o vorbă: dacă vrei să învingi un dușman sau să-l câștigi, fă-ți-l prieten. Și, eu cred că a-L înfrânge pe Dumnezeu, pe acest „dușman” al nostru, înseamnă a-l face prietenul nostru.

(Ieromonah Savatie Baștovoi, Despre curaj și libertate în ortodoxie, Editura Sofia, București, 2002, pp. 74-75)

Categoria: Articole

Cautare:

In ce trebuie sa creada un tanar astazi

Vizualizari: 384

Id: 10529

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.