In primul om era cuprins tot femeiescul, si tot barbatescul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In primul om era cuprins tot femeiescul, si tot barbatescul

În Vechiul Testament citim cum omul a fost zidit a-tot-om și cum în el, după învățătura unora dintre Părinți (care e departe de a fi a tuturor), în el era cuprins și tot femeiescul, și tot bărbătescul. Treptat, omul a început să crească, să se maturizeze, și a venit momentul când într-un singur om nu mai putea să încapă deplinătatea atât a ființei femeiești, cât și a celei bărbătești. Atunci, Dumnezeu a adus la om toate animalele pentru ca el să vadă  că în ele sunt două sexe, și a simțit - zice Scriptura - că numai el este singur. Și când și-a simțit, dintr-o dată, singurătatea, Dumnezeu a adus asupra lui somn adânc și a despărțit în el bărbătescul de femeiesc.

Categoria: Articole

Cautare:

In primul om era cuprins tot femeiescul, si tot barbatescul

Vizualizari: 362

Id: 17941

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.