Inapoi la omenie!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Inapoi la omenie!

Viața duhovnicească nu-i altceva decât strădania noastră neîntreruptă de a ne arăta vrednici de suflarea de viață dăruită de Dumnezeu alcătuirii noastre de lut. Nimic altceva nu cere Domnul prin cuvintele Evangheliei, decât să prețuim darul simplității gestului mântuitor!

Complicarea efortului pe care Dumnezeu ni-l cere este defecțiunea sistemului nostru, este ieșirea noastră din cuvântul mântuitor al Cuvântului. Am umplut lumea de vorbe, pentru că nu ne putem ține de cuvânt, am creat ONG-uri și fundații care ne gestionează milostenia sistemică, ne-am transformat în donatori și sponsori, asistența aproapelui a devenit mai mult o chestiune de dosar, decât de relație umană.

Înapoi la omenie! E strigătul Dumnezeului Care nu vrea să ne piardă pentru că ne-am pierdut omenia!

(Preot conf. univ. dr. Constantin Necula, Ce va da omul în schimb pentru sufletul său?..., Editura Agnos, Sibiu, 2013, p. 75)

Categoria: Articole

Cautare:

Inapoi la omenie!

Vizualizari: 319

Id: 8929

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.