Inceputul schimbarii - pomenirea mortii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Inceputul schimbarii - pomenirea mortii

Pomenirea morţii ne dă experienţa nepătimirii, dar nu încă pe cea pozitivă, care se arată ca deplină putere a dragostei lui Dumnezeu; dar nici nu are un caracter curat negativ, ca şi cum ar fi ceva contrar dragostei. Ea curmă lucrarea patimilor, şi prin aceasta pune început schimbării radicale a lucrării întregii noastre vieţi şi a caracterului înţelegerii tuturor lucrurilor.

Însuşi faptul că ea ne dă a ne trăi moartea ca sfârşit al întregii zidiri întăreşte descoperirea dată nouă, că omul este chipul lui Dumnezeu şi, ca atare, este în putere a cuprinde în sine şi pe Dumnezeu, şi cosmosul zidit. Iar aceasta este în acelaşi timp începutul concretizării în noi a principi­ului ipostatic. Experienţa de care vorbim ne pregăteşte duhul spre o mai reală înţelegere a descoperirii creştine şi a teologiei, al cărei temei este experiența unei alte ființări.

(Arhimandrit Sofronie, Vom vedea pe Dumnezeu precum este, București, Editura Sophia, 2005, pp. 18-19)

Categoria: Articole

Cautare:

Inceputul schimbarii - pomenirea mortii

Vizualizari: 319

Id: 8165

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.