Inchipuirea lui Dumnezeu in rugaciune

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Inchipuirea lui Dumnezeu in rugaciune

Dumnezeu este netrupesc și nevăzut, de aceea nu trebuie să ni-l închipuim sub nicio înfățișare la vremea rugăciunii. Desigur, Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a primit firea noastră, S-a făcut și rămâne singurul Dumnezeu și Om. Deci El este închipuit cu înfățișarea Lui omenească, istorică. Sub această formă putem să-l avem și în mintea noastră. Firea dumnezeiască însă nici nu se preînchipuie, nici nu se percepe cu mintea. La fel se întâmplă și cu celelalte două Persoane ale Sfintei Treimi, Care sunt nemărginite și neînțelese de cugetul nostru limitat. Astfel, atunci când ne rugăm lui Dumnezeu, este mai bine să nu schițăm în mintea noastră nicio închipuire. Să ne rugăm simplu, cu credința că Domnul există, este lângă noi, ne vede și aude!

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Călăuzire în viața duhovnicească, traducere: Preot Victor Manolache, Editura Egumenița, p. 41)

Categoria: Articole

Cautare:

Inchipuirea lui Dumnezeu in rugaciune

Vizualizari: 278

Id: 22478

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.