Indrazniti, cei ce ati pacatuit! Este si pentru noi izbavire!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Indrazniti, cei ce ati pacatuit! Este si pentru noi izbavire!

Îndrăzniți, cei ce ați păcătuit! Este și pentru noi izbăvire! Iisus Hristos, care a purtat pe umerii săi păcatele întregii lumi și care a plătit cu moartea sa pe Cruce datoriile noastre față de Dumnezeu, poate duce pe umerii Săi și păcatele noastre.

Pentru aceasta se și roagă Andrei Criteanul, în numele nostru, al tuturor celor ce greu păcătuim înaintea Lui: „Ridică de la mine lanțul cel greu al păcatului și, ca un milostiv, dă-mi lacrămi de umilință” - și chiar trebuie să vărsăm lacrimi de umilință! Căci numai două feluri de apă spală necurăția păcatelor: apa Botezului și lacrimile pocăinței. Mai mult, așa cum zice Sfântul Ioan Scărarul, „după Botez, mai mare este izvorul lacrimilor, chiar de par îndrăznețe aceste cuvinte. Că Botezul de relele cele vechi ne curățește, însă lacrămile - și de păcatele după Botez săvârșite. Noi toți am întinat Botezul ce l-am primit la vârsta prunciei, iar prin lacrimi ne curățim din nou. Și dacă Dumnezeu, în dragostea Sa de oameni, nu ni le-ar fi dat pe acestea (lacrămile și pocăința), cu greu s-ar mai fi găsit cine să se mântuiască”.

(Arhimandritul Serafim Alexiev, Viața duhovnicească a creștinului ortodox, Editura Predania, București, 2010, pp. 83-84)

Categoria: Articole

Cautare:

Indrazniti, cei ce ati pacatuit! Este si pentru noi izbavire!

Vizualizari: 334

Id: 4983

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.