Ingaduinta si rabdare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ingaduinta si rabdare

Astăzi nu este ușor să-l câștigi pe om. De aceea, dacă vei vedea pe cineva care ți-a făcut rău, să nu faci pe supăratul, dar nici să te însoțești cu un astfel de om, pentru că te va nedreptăți. Mai mult decât toate, să nu ții răutate asupra cuiva. Zâmbetul să nu-ți dispară de pe chip, iar dragostea ta să o dai tuturor. Ce spune? Întru răbdarea voastră veți dobândi sufletele voastre, adică le veți izbăvi. Fă răbdare și lasă-l să se ducă cu pace. Îngăduință... Dar pentru ca să fii încercat, trebuie să ai potrivnic. Abia atunci mâncarea va deveni gustoasă. Adică pui sare (răbdare) și dobândește un gust bun.

(Anastasie Malamas, Ca aurul în topitoare. Viața mucenicească a unui Iov al zilelor noastre, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2012, p. 30)

Categoria: Articole

Cautare:

Ingaduinta si rabdare

Vizualizari: 425

Id: 9342

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.