Inselarile venite din pricina atasamentului fata de materie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Inselarile venite din pricina atasamentului fata de materie

Astfel de înşelări ale oamenilor din pricina ataşamentului lor faţă de materie şi a slăbirii puterilor lor sufleteşti sau din pricina păcatului sunt foarte dese, fiindcă acest ataşament îi face pe oameni mai uşor de convins pentru îndemnurile falsei lor voinţe şi mai uşor de prins în capcană, iar slăbirea puterilor lor sufleteşti îi face nevrednici de a recunoaşte cu precizie adevăratul caracter al lucrurilor şi însemnătatea lor, ca să iubească cu toată simţirea binele şi pentru lucrarea lui să jertfească totul şi să voiască să devină următori ai glasului adevăratei voinţe, împotrivindu-se la tot ceea ce nu este sfătuit de aceasta şi să trăiască întocmai ca o fiinţă cu adevărat liberă şi independentă.

(Sfântul Nectarie de Eghina, Despre îngrijirea sufletului, Editura Sophia, București, 2009, p. 29)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Inselarile venite din pricina atasamentului fata de materie

Vizualizari: 246

Id: 17343

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.