Interdictiile parintesti trebuie sa fie insotite de o explicatie constructiva

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Interdictiile parintesti trebuie sa fie insotite de o explicatie constructiva

Desigur, a-i proteja în întregime pe adolescenţi de toate relele nu este cu putinţă. Copiii care fumează, consumă alcool, săvârşesc alte infracţiuni, adeseori fac aceasta pentru că sunt într-o continuă căutare a devenirii lor, dorind ca întru toate să-şi manifeste nestingherit „maturitatea”. Însă dacă familia nu fumează, dacă se bea puţin vin doar în zilele de sărbătoare, probabilitatea ca tânărul ori tânăra să fie „predispus” către tutun şi alcool este una foarte mică.

Cu toate acestea, părinţii nu trebuie să ţină seama de astfel de lucruri. Fumatul, întrebuinţarea alcoolului, grosolăniile – toate acestea trebuie să fie interzise. Interdicţia trebuie să fie însoţită de o explicaţie constructivă şi competentă. Iar în afară de explicaţiile despre pericolele anumitor vicii este nevoie şi ca adolescentul să înţeleagă că noi suntem foarte îngrijoraţi în privinţa lui, să simtă dragostea părintească şi faptul că părinţii nu sunt indiferenţi.

(Cum să ne purtăm cu fiica adolescentă – Sfaturi pentru părinţi, traducere din limba rusă de Gheorghiţă Ciocioi, Editura de Suflet, Bucureşti, pp. 109-110)

Categoria: Familie

Cautare:

Interdictiile parintesti trebuie sa fie insotite de o explicatie constructiva

Vizualizari: 260

Id: 26869

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.