Intre om si Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Intre om si Dumnezeu

Cu cât omul este mai aproape de Dumnezeu, cu atât vede pe Dumnezeu mai mare și pe sine mai mic; cu cât însă omul este mai departe de Dumnezeu, cu atât se vede pe sine mai mare și pe Dumnezeu mai mic. Depărtarea la care se ține omul față de Dumnezeu îl face uneori să nu vadă omul și să vadă numai pe Dumnezeu, iar alteori să nu vadă pe Dumnezeu și să vadă numai omul. A spune că este Dumnezeu nu dovedește nimic despre Dumnezeu, ci arată numai mărimea depărtării de Acesta a celui ce spune că nu este Dumnezeu. Când cel ce spune că nu este Dumnezeu se întoarce la credința în Dumnezeu, dovedește prin aceasta doar că depărtarea dintre el și Dumnezeu s-a micșorat.

Ca un om să poată ajunge să cunoască piramidele Egiptului este nevoit fie să creadă acelora care au fost în nemijlocita apropiere a piramidelor, fie să meargă el însuși în nemijlocita apropiere a lor. O a treia cale nu este cu putință. Tot așa și fiecare om poate să ajungă la cunoașterea lui Dumnezeu fie crezând acelora care au stat și stau în nemijlocita apropiere a lui Dumnezeu, fie să se silească să ajungă el însuși în nemijlocita Lui apropiere.

(Episcopul Nicolae Velimirovici, Învățături despre bine ș rău, Editura Sofia, București, 2001, pp. 106-107)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Intre om si Dumnezeu

Vizualizari: 316

Id: 15609

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.