Intre profesie si familie – care pe care?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Intre profesie si familie – care pe care?

– Poate pasiunea pentru profesie să afecteze viața de familie?

– Poate, dacă nu le ierarhizezi bine. Viața de familie este una în Hristos. Atunci nu se poate spune că punem mai presus pe Hristos, ci punem viața de familie, care este în Hristos. Dacă profesia te prinde puternic, sigur că poate afecta viața de familie. Dacă devii rob al profesiei, sau faci din profesie un idol, sigur că te afectează. Este greu să păstrezi echilibrul, și ca timp, și ca preocupare; dar dacă ești familist convins, atunci se poate. Dacă vorbim de profesie la femeie, atunci apare o problemă, că aceasta poate să exagereze. Eu am întâlnit o profesoară universitară, care nu avea copii și voia să înfieze. Am întrebat-o de ce nu face ea copii și mi-a zis că nu poate întrucât e profesor universitar și din această cauză nu poate, pentru că vrea să aibă carieră. Din această perspectivă, carierea ar putea fi o problemă, când ni se urcă la cap și trece de nivelul obișnuit.

(Părintele Nicolae Tănase, De la prietenie la iubire. Căsătoria  taina iubirii creștine, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 168)

Categoria: Articole

Cautare:

Intre profesie si familie – care pe care?

Vizualizari: 208

Id: 6752

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.