Șiragul de metanii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Șiragul de metanii

Cu privire la metanii, iată ce vă zic: Dumnezeu nu cere de la noi ceea ce este mai presus de puterile noastre, şi din ceea ce te duce la istovire poţi liniştită să mai scazi, sau poţi să înlocuieşti metaniile mari cu metanii mici după ce ai făcut trei metanii mari.

Cu privire la şiragul de metanii: cu toate că acesta este în primul rând al monahilor, nu le face rău nici mirenilor să se roage cu el, atâta doar că nu trebuie să-l poarte la vedere, ca monahii, ci când se roagă acasă, fiindcă metaniile se numesc „sabie duhovnicească”, care ne aminteşte de rugăciune şi ne arată câte dintre rugăciunile sau închinăciunile rânduite am făcut.

(Sfântul Macarie de la OptinaSfaturi pentru mireni, Editura Sophia, București, 2011, p. 43)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Șiragul de metanii

Vizualizari: 471

Id: 5558

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.