Ispita nu-i pacat, e prilej de cercetare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Ispita nu-i pacat, e prilej de cercetare

Ispita nu-i păcat, e prilej de cercetare. „Ridică ispitele, și nu este cine să se mântuiască”, se spune în Pateric. Ispitele au darul de a ne consolida, de a ne întări în bine. Nu ispitele căutate, ci ispitele adevărate, care vin asupra noastră.

De exemplu: ești în familie, se ivește o neînțelegere între părinți și copii; copiii de multe ori nu sunt luători aminte la îndrumările părinților, apare o situație de ceartă.

În loc să te cerți, îți aduci aminte de o poruncă a lui Dumnezeu, care zice: „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta”. Și atunci ispita spre ceartă se nimicește prin porunca lui Dumnezeu.

(Arhimandrit Teofil Pârâian, Cuvinte către tineri, Editura Omniscop, Craiova, 1998, p. 66)

Categoria: Articole

Cautare:

Ispita nu-i pacat, e prilej de cercetare

Vizualizari: 584

Id: 7928

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.