Iubeste pe cei pacatosi, dar uraste pacatele lor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iubeste pe cei pacatosi, dar uraste pacatele lor

Miluieşte pe cei săraci, ca printr-înşii să dobândeşti şi tu milă. Fereşte-te de cei gâlcevitori, ca să nu fii silit să ieşi din liniştea ta. Rabdă fără îngreţoşare mirosul cel greu al bolnavilor şi, mai cu seamă al săracilor, că doar şi tu cu trup eşti îmbrăcat. Să nu înfrunţi pe cei cu inima mâhnită, ca nu cumva bătut fiind cu acelaşi toiag al mâhnirii, să cauţi mângâierea şi să n-o afli defel. Nu batjocori pe cei schilozi, fiindcă toţi cu aceeaşi cinste vom merge în iad. Iubeşte pe cei păcătoşi, dar urăşte păcatele lor, ca nu cumva vreodată şi tu să cazi în ispită, cum au căzut ei. Adu-ţi aminte, că şi tu pământean eşti, şi fă bine tuturor. Nu certa pe cei ce trebuinţă au de rugăciune şi de cuvinte moi (blânde), de mângâiere nu-i lipsi pe ei, ca nu cumva să piară şi sufletele lor să fie cerute de la tine. Ci fă ca medicii, care vindecă răcelile cu căldură şi fierbinţelile cu leacuri reci.

(Sfântul Isaac SirulCuvinte despre nevoință, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 54)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Iubeste pe cei pacatosi, dar uraste pacatele lor

Vizualizari: 377

Id: 10803

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.