Iubirea de arginti e inchinare la idoli si pretext fals de milostenie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iubirea de arginti e inchinare la idoli si pretext fals de milostenie

Iubirea de argint este închinarea la idoli, fiica necredinţei, scuză a bolilor, prezicătoare a bătrâneţii, vestitoare a foametei, ghicitoarea secetei. Iubirea de arginţi are ca început falsul pretext de a-i ajuta pe săraci. Până când n-a strâns bani mulți, avarul se arată a fi milostiv; când însă devine posesorul unor averi mari, îşi ţine mâinile închise. Am văzut săraci în bani care s-au îmbogăţit în tovărăşia celor săraci cu duhul şi care şi-au uitat sărăcia lor cea dintâi. Nu spune că strângi bani spre a-i da săracilor, deoarece văduva din Evanghelie a cumpărat împărăţia cerurilor cu doi bănişori. Cel care a biruit această patimă a tăiat legătura grijilor (care-l ţintuiau în această lume); cel care însă este legat de dânsa, nu va putea aduce niciodată lui Dumnezeu o rugăciune curată.

(Sfântul Ioan ScărarulScara Raiului, Editura Învierea, traducere de mitropolit Nicolae Corneanu, 2007, pp. 246-247)

Categoria: Articole

Cautare:

Iubirea de arginti e inchinare la idoli si pretext fals de milostenie

Vizualizari: 506

Id: 22674

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.