Iubirea de Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iubirea de Dumnezeu

Cel ce a dobândit iubirea desăvârşită de Dumnezeu trăieşte în această viaţă ca şi cum nu ar exista. Este străin de cele pământeşti şi le aşteaptă cu nerăbdare pe cele cereşti. A fost preschimbat cu totul de iubirea de Dumnezeu şi nu poate fi legat de nici o altă iubire.

Cel ce se iubeşte pe sine nu-L poate iubi pe Dumnezeu. Cel ce datorită iubirii de Dumnezeu nu se iubeşte pe sine, acela Îl iubeşte pe Dumnezeu.

Acela care-l iubeşte cu adevărat pe Dumnezeu se consideră pe el străin şi trecător pe pământul acesta. Şi asta se întâmplă pentru că, străduindu-se să-şi unească mintea şi inima cu Dumnezeu, se dedică în totalitate Acestuia.

Sufletului care L-a iubit în totalitate pe Dumnezeu, chiar şi când se desparte de trup, nu-i va fi teamă de stăpânul văzduhului. Va zbura împreună cu îngerii ca dintr-o ţară străină în patria lui cerească.

(Un serafim printre oameni Sfântul Serafim de Sarov, traducere din limba greacă Cristian Spătărelu, Editura Egumeniţa, 2005, p. 316)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Iubirea de Dumnezeu

Vizualizari: 504

Id: 13653

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.