Iubiti de Dumnezeu in mod egal, Il cunoastem cu o adancime diferita

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iubiti de Dumnezeu in mod egal, Il cunoastem cu o adancime diferita

Am continuat apoi să citesc din Evanghelie şi am descoperit mai multe aspecte fundamentale pentru credinţa creştină, pentru atitudinea creştinului în faţa lumii şi a lui Dumnezeu. Primul lucru care mi-a atras atenţia este că Dumnezeu, revelat nouă în Hristos, este Dumnezeul tuturor. El nu este Dumnezeul unei naţiuni, sau al unei confesiuni, sau al unei denominaţiuni, sau al unui grup mai mult ori mai puţin ciudat, El este Creatorul, Domnul şi Mântuitorul tuturor şi al fiecăruia. În El am descoperit că întreaga lume are o coeziune, că neamul omenesc este unul, că diferenţele şi divergenţele nu erau finale şi decisive, deoarece eram şi suntem iubiţi de Dumnezeu toţi în mod egal, deşi am fost chemaţi să-L slujim în moduri diferite, cu daruri diferite şi cu o foarte diferită adâncime de cunoaştere. Dar, cu cât este mai mare cunoaşterea, mai mare este apropierea, mai mare responsabilitatea într-o lume pe care atât a iubit-o Dumnezeu, încât L-a dat pe unicul său Fiu ca să moară pentru ca lumea să poată trăi.

(Mitropolitul Antonie de Suroj, Făcând din viaţă rugăciune, Editura Sofia, p. 38)

Categoria: Articole

Cautare:

Iubiti de Dumnezeu in mod egal, Il cunoastem cu o adancime diferita

Vizualizari: 242

Id: 9701

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.