Judecarea arhiereilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Judecarea arhiereilor

„Legat de tema judecării arhiereilor este nevoie de o mare atenţie. Niciodată nu ştim cu adevărat condiţiile vieţii lor. Este limpede din experienţă că de tot ceea ce judecăm vom fi judecaţi, şi vom cădea de multe ori în mod asemănător.

Între judecată şi osândire există o diferenţă, dar de multe ori ele se iden­tifică, se suprapun. Când judecăm din compasiune, din durere, şi nu doar negativ, atunci este o simplă judecată, şi nu o osândire. Judecată şi nu osân­dire este atunci când părinţii spun: De ce copilul nostru face acest păcat? Aceasta este o judecată, deoarece este rostită din adâncul durerii, şi nu este o osândire.”

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de Preot Șerban Tica, Editura Sophia, București, 2011, p. 198)

Categoria: Articole

Cautare:

Judecarea arhiereilor

Vizualizari: 438

Id: 8682

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.