La rugaciune, sa ne pazim de ganduri si inchipuiri

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

La rugaciune, sa ne pazim de ganduri si inchipuiri

Totul zboară, totul curge. Ca sufletul să nu zboare (să nu se împrăștie) în rugăciune, trebuie să i se tundă aripile ori să i se taie de tot; ca apa să nu curgă, trebuie îngrădită. Natura însăși ‒ mai bine zis, Domnul ‒ ne dă învățătură prin toate făpturile, rușinând trufia inimii și a minții noastre. Aripile sufletului sunt închipuirea roditoare de gânduri; înmulțirea gândurilor deșarte sau pieirea celor bune, însoțită de ivirea celor rele, vine de la vătămări duhovnicești sau de la aducerea aminte de lucruri stricate. Acum, pentru a lupta împotriva slăbiciunii sufletești trebuie să cerem cu răbdare izbăvirea de la Domnul. Doar numele Lui ne poate mântui. (Sfântul Inochentie al Penzei, Viața care duce la Cer, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2012, pp. 43-44)

Categoria: Articole

Cautare:

La rugaciune, sa ne pazim de ganduri si inchipuiri

Vizualizari: 505

Id: 4187

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.