La rugaciune te lupta fiarele salbatice

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

La rugaciune te lupta fiarele salbatice

Forma cea mai dezlănțuită de ispită și război o ia vrăjmașul în timpul rugăciunii. Scopul lui este „să fure rugăciunea ceas de ceas, de la noi”. Tot războiul ce se aprinde între noi și necurații diavoli, potrivit lui Evagrie Monahul – nu se poartă pentru altceva decât pentru rugăciunea duhovnicească. În timpul rugăciunii, lupta și năvălirea vrăjmașului are amploarea și răutatea fiarelor dintre cele mai sălbatice. Ei se reped asupra rugătorului „în cârduri”, luând forme și consistențe materiale dintre cele mai ciudate și periculoase și încercând să-l îngreuneze prin moleșeală, somn, vedenii, lumini, amăgiri, năluciri, tulburări chiar și hormonale, ocări, loviri, strigăte, vătămări, formă de sabie. În toate aceste ispite, rugătorul îl are ajutor pe îngerul cel bun, dat de la Botez și pe ceilalți îngeri, care „stau de față împreună cu noi”.

(Preot Ioan C. Teșu, Teologia Necazurilor, Editura Christiana, p. 51) 

Categoria: Articole

Cautare:

La rugaciune te lupta fiarele salbatice

Vizualizari: 517

Id: 17837

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.