La treaba!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

La treaba!

Fă tot ceea ce poţi face, nu mai sta să alegi, nu dispreţui nimic. Toate cele întâlnite pe drumul vieţii le putem preface în lucruri utile. E uluitor câte lucruri poţi face într-o singură zi, dacă ai dragoste şi dacă te apuci de lucru cu plăcere. Într-una din scrierile sale un gânditor spunea, pe bună dreptate, că timpul nu se compune numai din ore şi minute, ci şi din dorinţe şi iubire. Cine iubeşte mult, acela ştie să facă multe.

Într-adevăr, cei care se plâng cel mai mult de lipsa de timp sunt leneşii, fiindcă ajunge să vrei pentru ca, în cel mal scurt timp, să faci de două ori mai mult decât atunci când lucrezi în silă şi când începi lucrul fără tragere de inimă. Aici, ca pretutindeni în viaţă, principalul motor este iubirea, dorinţa sinceră de a face un lucru şi de a-l isprăvi cu bine. Să nu ne îndoim că Domnul ne va ajuta în ceea ce dorim să facem cu bună intenţie, dacă ne vom apuca de treabă cu bu­curie, punând în tot lucrul strădanie şi iubire.

(Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, p. 230)

Categoria: Articole

Cautare:

La treaba!

Vizualizari: 495

Id: 23716

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.