„Lauda de sine, nu miroase-a bine!” Mai ales in timpul Sfintei Spovedanii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

„Lauda de sine, nu miroase-a bine!” Mai ales in timpul Sfintei Spovedanii

Anumite persoane care merg la spovedanie, în loc să se învinovățească pe ele însele, cum este și firesc, și de trebuință, și mai ușor a se spovedi, încep în modul cel mai neașteptat să se laude: „Eu, părinte, n-am omorât pe nimeni, n-am furat de la nimeni! N-am băut! Trăiesc cinstit. Mă bucur de considerația vecinilor și a prietenilor. Eu, ca om, poate să fi greșit uneori cu ceva, dar acum deja nu-mi mai amintesc. Conștiința mea este liniștită!”

Această groaznică mulțumire de sine este mai mare păcat și decât acele păcate pe care un astfel de om se laudă că nu le-a săvârșit, pentru că s-a împotmolit în bezna păcatului – oarba mândrie a mulțumirii de sine.

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Leacul uitat – Sfânta Taină a Spovedaniei, Traducere din limba bulgară de Gheorghiță Ciocioi și Petre-Valentin Lică, Editura Sophia, București, pp. 84-85)

Categoria: Articole

Cautare:

„Lauda de sine, nu miroase-a bine!” Mai ales in timpul Sfintei Spovedanii

Vizualizari: 222

Id: 14669

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.