Laudele oamenilor - ce folos!?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Laudele oamenilor - ce folos!?

Slava lumească are numai nume și strălucire, dar nu are conținut și durată în timp. Este goală și trecătoare. Slava cerească, însă, este adevărată și nestricăcioasă. Laudele nu sunt pentru om, ci pentru îngeri, arhangheli și pentru Stăpânul Hristos.

Deci dacă-ți întorci privirea spre ceata aceea sfântă din ceruri, dacă socotești laudele care există acolo, dacă te gândești la cununile lor, nicicând nu te vor putea scoate din minți laudele și cununile care există aici pe pământ. Dacă te bucuri de ele, nu le vei considera importante, iar dacă-ți lipsesc, nu le vei căuta.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Problemele vieții, Traducere de Cristian Spătărelu și Daniela Filioreanu, Editura Egumenița, p. 36)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Laudele oamenilor - ce folos!?

Vizualizari: 430

Id: 19151

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.