Lectia necazurilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lectia necazurilor

Te-ai învățat să înduri în necazurile sufletești? Nu ai cumva obiceiul să te împietrești? Fii înțelept, nu fi nechibzuit, nu adăuga răni peste răni. Dacă în necazurile inimii sau în ispite te împietrești, tocmai asta faci: adaugi răni peste răni. Învață-te să rabzi și să te încredințezi cu totul voii lui Dumnezeu. Adu-ți aminte că trebuie neapărat să te smerești. În orice strâmtorare sufletească s-ar întâmpla, tu să-ți spui: „După păcatele mele aș merita ceva cu mult mai rău decât atât”. Dacă, de pildă, în necaz te-ai rugat și pentru izbăvirea de necaz și s-ar părea că nu ai fost ascultat, nu deznădăjdui, ci încredințează-te cu smerenie voii lui Dumnezeu. De răbdare și de smerenie ai la tot pasul neapărată nevoie: de răbdare, că adeseori ni se întâmplă neplăceri neașteptate și de neînțeles, de care ne străduim să uităm; de smerenie- ca să îndurăm cu supunere față de voia lui Dumnezeu neplăcerile ce se întâmplă. Dacă ți se pare că Domnul te respinge, să zici: „Fie sfânta Lui voie- fără îndoială că nu degeaba mă respinge. Ce îmi va ajuta în afară de smerenie? Mă voi smeri, și El mă va primi iarăși în mila Sa, precum este scris: m-am smerit și El mi-a ajutat mie”.

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Cunoașterea de Dumnezeu și cunoașterea de sine, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2010, p. 70)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Lectia necazurilor

Vizualizari: 381

Id: 6513

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.