Lipsa maturizarii sufletesti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lipsa maturizarii sufletesti

Lipsa maturizării sufletești se datorează mai multor factori. Prima cauză a imaturizării este însăși structura personalității omului. Structura personalității, matricea fiecăruia, joacă rolul cel mai important în viața persoanei și este alcătuită din trăsăturile moștenite și din modul ansamblării lor. Structura unui om poate să prezinte lipsuri, care să-l împiedice să înfrunte influiențele pe care le va suporta în pântece sau după naștere. Psihologii nu acceptă structurile defectuase, ci predispoziția pentru crearea unor astfel de stări, care-l împiedică pe om să înfrunte viața corect, iar atitudinea lui va fi una greșită. Poate percepe anumite lucruri supra-dimensionate, micșorate sau chiar pervertite. O astfel de persoană nu înfruntă niciodată realitatea așa cum este, ci o percepe cu dimensiuni închipuite, ieșite din comun, care-i provoacă teamă. O astfel de persoană nu poate ajunge la maturizare sufletească.

(Arhim. Simeon Kraiopoulos, Adolescența, Fecioria, Căsătoria, Editura Bizantină, București 2010, p.191)

Categoria: Articole

Cautare:

Lipsa maturizarii sufletesti

Vizualizari: 419

Id: 19794

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.