Liturghia - foc dumnezeiesc

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Liturghia - foc dumnezeiesc

Preotul, stând în faţa Sfintei Mese, nu pogoară foc din cer – ca Ilie – ci pe Duhul Sfânt, se roagă vreme îndelungată nu ca să se pogoare o flacără de sus, spre a mistui cele puse înainte, ci ca să se pogoare Harul peste Jertfă, spre a aprinde cu ea sufletele tuturora... Cine poate deci, dispreţui această preaînfricoşată slujbă? Numai un nebun sau un scos din minţi. Oare nu ştii că sufletul omului n-ar putea suporta focul Acela al Jertfei, ci toţi am pieri până la unul, dacă n-ar sta în ajutorul nostru din belşug, cu Harul Lui?

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Despre preoție, Editura Sophia, București, 2004, p. 76)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Liturghia - foc dumnezeiesc

Vizualizari: 319

Id: 17182

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.