Liturghia - minunata comuniune!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Liturghia - minunata comuniune!

Luați, mâncați… Beți dintru acesta toți… Cine poate pricepe pe deplin marea binefacere dată nouă de Domnul nostru Iisus Hristos în Taina Euharistiei sau Împărtășaniei? Nimeni, nici chiar mintea îngerească, fiindcă această binefacere este infinită și necuprinsă, ca Însuși Dumnezeu, ca însăși bunătatea, înțelepciunea și atotputernicia Sa. Ce iubire ni se arată nouă, păcătoșilor, în fiecare zi, prin Liturghie! Ce apropiere a lui Dumnezeu de noi! Iată-L aici, pe Sfântul Prestol, în fiecare zi, în chip ființial, în toată Dumnezeirea și omenitatea Sa, dându-Se spre gustare credincioșilor sau pentru a fi dus de preot în casele credincioșilor, pentru împărtășirea bolnavilor. Ce minunată comuniune, ce prefacere a Dumnezeirii în omenitatea noastră căzută, neputincioasă, păcătoasă, dar nu în păcat, acesta fiind ars de focul harului! Ce noroc, ce fericire pentru firea noastră care primește întru sine Dumnezeirea și omenitatea lui Hristos Dumnezeu și se unește cu El! În această primire a lui Hristos în credință înăuntrul nostru e curăția, sfințirea, izbăvirea noastră de păcatele noastre și vrăjmașii noștri, înnoirea, puterea, tăria inimii noastre, pacea, libertatea, slava, viața și nemurirea noastră! O, câte daruri cerești ni se dau de la Dumnezeu prin Liturghie!”

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Liturghia – cerul pe pământ. Cugetări mistice despre Biserică și cultul divin ortodox, Editura Deisis, Sibiu, 2002, pp. 177-178)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Liturghia - minunata comuniune!

Vizualizari: 278

Id: 17467

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.