Lupta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lupta

Viaţa noastră este o luptă duhovnicească cu duhurile nevăzute ale răutăţii. Fie ne aţâţă prin patimile noastre şi ne îndeamnă la încălcarea poruncilor lui Dumnezeu. Dacă înţelegem şi cercetăm cu atenţie, vom afla că pentru fiecare patimă există un leac: o poruncă opusă acesteia şi de aceea vrăjmaşii se străduiesc să nu ne lase să ajungem la acest leac mântuitor.

De lupii cei tainici, fără ajutorul lui Hristos, este cu neputinţă să ne izbăvim - pentru alungarea lor este nevoie de harul Lui cel atotputernic, nu de neputinciosul ajutor omenesc. De aceea trebuie să mergem pe urmele lui Iisus cu cea mai mare smerenie, Lui să I le cerem pe toate şi înaintea Lui să revărsăm toată durerea noastră şi mai presus de acestea s-o rugăm pe Maica Domnului şi pe ceilalţi plăcuţi ai lui Dumnezeu pentru îndreptarea noastră, recunoscându-ne cu adevărat păcatele, neputinţele noastre.

Lupta cu patimile este necesară: căci întunericul şi negura patimilor întunecă ochii noştri sufleteşti ca să nu vedem Soarele Dreptăţii, pe Iisus.

(Ne vorbesc Stareții de a Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, 2007, p. 13)

Categoria: Articole

Cautare:

Lupta

Vizualizari: 273

Id: 22337

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.