Lupta cea mai de pe urma

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lupta cea mai de pe urma

De la începutul facerii globului pământesc, care a fost menit neamului omenesc, şi chiar de la primii oameni, Adam şi Eva, a început pe pământ marea luptă cu răul, lupta omului cu satana, altfel spus lupta neamului omenesc cu împărăţia duhurilor rele. În această luptă a părţii slabe cu cea puternică, a celei înşelate cu cea înşelătoare, ia parte dreaptă şi de oameni iubitoare Dumnezeu Însuşi, Făcătorul duhurilor şi a tot trupul (al neamului omenesc). Această mare luptă a intrat de-acum în a opta mie de ani a sa şi trebuie să se încheie cu biruinţa părţii slabe asupra celei tari, pentru că se cade Lui a împărăţi până ce va pune pe toţi vrăjmaşii sub picioarele Sale; iar vrăjmaşul cel mai de pe urmă care va fi surpat, moartea este (I Cor. 15, 25-26). Acestei biruinţe i-a fost pus deja început slăvit prin pogorârea Dătătorului de viață la iad, stricarea lui şi scoaterea din el a tuturor celor legaţi care au crezut în El, totodată cu învierea lor din morţi.

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Despre tulburările lumii de astăzi, Editura Sophia, București, 2011, p. 39)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Lupta cea mai de pe urma

Vizualizari: 426

Id: 15909

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.